Sri Lanka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sri Lanka
Emblem of Sri Lanka.svg
Flag of Sri Lanka.svg

Sri Lanka iku nagara pulo ing Asia Kidul, sakidul-wétaning India. Nagara pulo iki ambané 65.610 km2 lan nduwé padunung 19,6 yuta jiwa. Kutha krajané ya iku Kolombo. Ing Sri Lanka ana rong suku bangsa sing urip; suku bangsa Singhala sing dadi mayoritas lan agamané Buda karo suku Tamil sing minoritas mawa agamané Hindhu.