Cèylon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sri Lanka
Coat of arms of Sri Lanka.svg
Flag of Sri Lanka.svg

Sri Lanka iku nagara pulo ing Asia Kidul, sakidul-wétaning India. Nagara pulo iki ambané 65.610 km2 lan nduwé padunung 19,6 yuta jiwa. Kutha krajané yaiku Sri jayawerdenapura kotte. Ing Sri Lanka ana rong suku bangsa sing urip; suku bangsa Sinhala sing dadi mayoritas lan agamané Buda karo suku Tamil sing minoritas mawa agamané Hindhu.