Encyclopædia Britannica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Édisi kaping 15 Encyclopædia Britannica

Encyclopædia Britannica (Latin kanggo "Ènsiklopédi Britania"), dibabar déning Encyclopædia Britannica, Inc., iku sawijining ènsiklopédi umum cara Inggris. Ènsiklopédi iki ditulis déning sakiwa-tengené 100 panulis kebak wektu lan punjul 4.000 panyumbang. Antarané ana 110 pamenang bebungah Nobel lan limang présidèn Amérika. Vèrsi pungkasan sing kacithak iku dibabar ing taun 2010. Isiné ana 32 jilid lan 32.640 kaca. Sawisé iku édisiné dadi digital waé.

Encyclopædia Britannica iku ènsiklopédi abasa Inggris sing lawas dhéwé lan isih diprodhuksi. Ènsiklopédi iki kapisan dibabar antara taun 1768 lan 1771 in Edinburgh, Sekotlan ing telung jilid.

Pranala njaba[besut | besut sumber]