Abkhazia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Абхазия/Аҧсны
Abkhazia/Apkhazeti/Apsny
Patakaning Abkhazia
Pataka
Aditamènging Abkhazia
Aditamèng
Peta Abkhazia
Peta Abkhazia
KuthagaraSukhum
JawatbasaAbkhaz, Ruslan
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
Bisa dilirwakaké
Population
• Pikira-kira 2000
250.000
ArtacihnaRubel (RUB)
Laladan wektuUTC+3
NagarasandigrehaBelum ada
1. Pamaréntahan separatis.
2. Pamaréntahan pro-Georgia sajeroning pengasingan.
3. Kamardikan mung diakoni déning Ruslan.
Abkhazia

Abkhazia (basa Abkhaz: Аҧсны/Apsny, basa Georgia: აფხაზეთი/Apkhazeti, basa Ruslan: Абха́зия/Abkhazia), iku nagara kang ora diakoni ing bawana Éropa, kajaba, déning Ruslan kang ngakoni ing tanggal 26 Agustus 2008 bebarengan karo pangakon kedaulatan Ossetia Kidul.[1]. Tlatah iki dumunung ana ing Kaukasus. Georgia ngeklaim Abkhazia minangka wewengkon kadaulatané. Kutha krajan nagara iki yaiku Sokhumi. Nagara iki kang ndunungi 157.000 nganti 216.000 jiwa lan jembaré ana 8.600 km2.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rusia Akui Kemerdekaan Ossetia Selatan dan Abkhazia, MediaIndonésia.com, 26 Agustus 2008

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Éropa