Abkhazia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Абхазия/Аҧсны
Abkhazia/Apkhazeti/Apsny
Peta Abkhazia
Peta Abkhazia
Ibu kutha Sukhum
Basa resmi Abkhaz, Rusia
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) Bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2000 estimate 250.000
Valuta Rubel (RUB)
Zona wektu (UTC+3)
Internet TLD Belum ada
Abkhazia

Abkhazia (basa Abkhaz: Аҧсны/Apsny, basa Georgia: აფხაზეთი/Apkhazeti, basa Rusia: Абха́зия/Abkhazia), iku nagara sing ora diakoni ing bawana Éropah, kajaba, déning Rusia sing ngakoni ing tanggal 26 Agustus 2008 bebarengan karo pangakon kedaulatan Ossetia Kidul.[1] . Tlatah iki dumunung ana ing Kaukasus. Georgia ngeklaim Abkhazia minangka wewengkon kadaulatané. Kutha krajan nagara iki ya iku Sokhumi. Nagara iki nduwé padunung 157.000 nganti 216.000 jiwa lan jembaré ana 8.600 km2.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Rusia Akui Kemerdekaan Ossetia Selatan dan Abkhazia, MediaIndonésia.com, 26 Agustus 2008

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abkhazia&oldid=1053077"