Abkhazia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Абхазия/Аҧсны
Abkhazia/Apkhazeti/Apsny
Gendéra Lambang nagara
Peta Abkhazia
Peta Abkhazia
Kutha krajan Sukhum
Basa resmi Abkhaz, Rusia
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) Bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2000 250.000
Valuta Rubel (RUB)
Wilayat wektu (UTC+3)
TLD Internèt Belum ada
1. Pamarintahan separatis.
2. Pamarintahan pro-Georgia jroning pengasingan.
3. Kamardikan mung diakoni déning Rusia.
Abkhazia

Abkhazia (basa Abkhaz: Аҧсны/Apsny, basa Georgia: აფხაზეთი/Apkhazeti, basa Rusia: Абха́зия/Abkhazia), iku nagara sing ora diakoni ing bawana Éropah, kajaba, déning Rusia sing ngakoni ing tanggal 26 Agustus 2008 bebarengan karo pangakon kedaulatan Ossetia Kidul.[1] . Tlatah iki dumunung ana ing Kaukasus. Georgia ngeklaim Abkhazia minangka wewengkon kadaulatané. Kutha krajan nagara iki ya iku Sokhumi. Nagara iki nduwé padunung 157.000 nganti 216.000 jiwa lan jembaré ana 8.600 km2.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Rusia Akui Kemerdekaan Ossetia Selatan dan Abkhazia, MediaIndonésia.com, 26 Agustus 2008

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abkhazia&oldid=1053077"