Liechtenstein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Fürstentum Liechtenstein
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Oben am jungen Rhein
Kutha krajanVaduz
Kutha paling gedhé Schaan
Basa resmi Jerman
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa ora digubris
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 33.717 (188)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005 i:
 •  Gunggung US$0,82 miliar (177)
 •  Per kapita US$25.000 (27)
Valuta Franc Swiss (CHF)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 423
TLD Internèt .li

Kapangèranan Liechtenstein iku nagara cilik kang kakurung daratan. Nagara iki papané ana ing sisih wétan Kali Rhein, antara nagara Austria lan Swiss. Kabèh urusan ngamanca nagara kang basa Jerman iki diurus déning Swiss. Liechtenstein ngandhalaké pangolèhan saka sektor pariwisata, mligi saka pangadolan prangko.