Albani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Républika e Shqipërisë
Patakaning Albania
Pataka
Aditamènging Albania
Aditamèng
Gunagita: Hymni i Flamurit
Dunungpenering Albania
Kuthagara
lan brehakutha
Tirana
JawatbasaAlbania
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
4,7%
Population
• Pikira-kira 2006
3.149.100 (126)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$17,4 miliar (113)
• Saben wong
US$4.937 (105)
ArtacihnaLek (ALL)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi355
Nagarasandigreha.al

Albani iku nagara ing Éropa. Kutha krajané yaiku: Tirana. Sing ndunungi kira-kira ana 4 yuta jiwa. Albani wewatesan karo Montenegro ing sisih lor, Serbia (Kosovo) ing lor-wétan, Républik Makedonia ing sisih wétan, lan Yunani ing sisih kidul. Segara Adriatik dumunung ana ing sisih kulon Albani, déné Segara Ionia ing sisih kidul-kulon. Albani sajeroning basa saenggon diarani Shqipëria, sing tegesé Tanah Air Manuk Élang. Amarga saka iku, gambar manuk élang mawa endhas loro bisa dipirsani ing gendéra sata lambang nagara iki. Jeneng "Albani" manawa asalé saka tembung Indo-Éropa albh (putih).

Basa[besut | besut sumber]

Basa resmi yaiku basa Albani (99%)

Réferènsi[besut | besut sumber]


Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Éropa