Segara Adriatik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Segara Adriatik
Sumber: NASA

Segara Adriatik iku bagéan saka Segara Mediterania kang misahaké Ujung Apennine (Italia) saka Ujung Balkan lan Pagunungan Apennine saka Alpen Dinarik lan barisan pagunungan kang gegandhèngan.

Pesisir kulon yaiku Italia, lan pesisir wétan ana sawatara nagara, yaiku, Slowén, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Montenegro, lan Albania.

Deleng uga[besut | besut sumber]