Kroasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Républika Hrvatska
Motto: 
Lagu kabangsanLijepa naša domovino
Ibu kutha
and largest city
Zagreb
Basa resmi Kroasia
Démonim Croat, Croatian
Pamaréntahan Républik demokratis
 -  Presiden Kolinda Grabar-Kitarović
 -  Perdana Menteri Zoran Milanović
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) 1.09
Pedunung
 -  2009 estimate 4.489.409[1] (ke-122)
 -  2001 census 4.437.460[2]
 -  Kapadhetan 81/km2 (ke-115)
208/sq mi
PDB (KKB) 2009 estimate
 -  Total $78.539 billion[3]
 -  Per capita $17.703[3]
PDB (nominal) 2009 estimate
 -  Total $63.188 juta[3]
 -  Per capita $14.243[3]
Gini (2008) 29 (low)
IPM (2007) 0.871[4] (high / ke-45)
Valuta Kuna (HRK)
Zona wektu CET (UTC+1)
 -  Summer (DST) CEST (UTC+2)
Lajur kemudi kanan
Kodhe tilpun 385
Internet TLD .hr

Kroasia iku nagara ing banawa Éropah kang nagarané awujud wulan sabit kang dumunung ana ing tapel wates déning Segara Tengah ing sisih Kidul, Éropah Tengah ing sisih lor lan Balkan ing tenggara. Kutha krajané ya iku Zagreb. Jroning sajarah, nagara iki arupa nagara rèpublik kanggo Rèpublik Sosialis Federal Yugoslavia. Nagara iki uga misahake lan wis ndhuwe kamardhikaan ing 1991 uga dadi salah sijiné kandidat sak anggota Uni Éropah.Padunungé cacahé kira-kira ana 4,5 yuta jiwa. Kutha krajanné iku Zagreb. Nagara iki sempalan saka Yugoslavia.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Croatia". The World Factbook. CIA. Retrieved 2009-10-13. 
  2. ^ Frucht, Richard C. (2005). Eastern Europe: An Introduction to the People, Lands, and Culture. p. 415. ABC-CLIO. ISBN 1-57607-800-0.
  3. ^ a b c d "Croatia". International Monetary Fund. Retrieved 2010-04-21. 
  4. ^ "Human Development Report 2009". United Nations. Retrieved 13 October 2009.


.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kroasia&oldid=1053106"