Kroasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républika Hrvatska
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Lijepa naša domovino
Kutha krajan
lan paling gedhé
Zagreb
Basa resmi Kroasia
Dhémonim Croat, Croatian
Papréntahan Républik demokratis
 •  Presiden Kolinda Grabar-Kitarović
 •  Perdana Menteri Zoran Milanović
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) 1.09
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2009 4.489.409[1] (ke-122)
 •  Cacah sirah 2001 4.437.460[2]
 •  Karapetan 81/km2 (ke-115)
208/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2009
 •  Gunggung $78.539 billion[3]
 •  Per kapita $17.703[3]
GDP  (nominal) Rantaman 2009
 •  Gunggung $63.188 juta[3]
 •  Per kapita $14.243[3]
Gini (2008) 29
asor
HDI (2007) 0.871[4]
Cacad: Angka HDI ora sah · ke-45
Valuta Kuna (HRK)
Zona wektu CET (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Nyetir ing kanan
Kodhé bèl 385
TLD Internèt .hr

Kroasia iku nagara ing banawa Éropah kang tlatahé awujud tapel jaran kang dumunung ana ing tapel wates déning Segara Tengah ing sisih Kidul, Éropah Tengah ing sisih lor lan Balkan ing tenggara. Kutha krajané ya iku Zagreb. Jroning sajarah, nagara iki arupa nagara rèpublik kanggo Rèpublik Sosialis Federal Yugoslavia. Nagara iki uga misahake lan wis ndhuwe kamardhikaan ing 1991 uga dadi salah sijiné kandidat sak anggota Uni Éropah.Padunungé cacahé kira-kira ana 4,5 yuta jiwa. Kutha krajanné iku Zagreb. Nagara iki sempalan saka Yugoslavia.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Croatia". The World Factbook. CIA. Dijupuk 2009-10-13. 
  2. ^ Frucht, Richard C. (2005). Eastern Europe: An Introduction to the People, Lands, and Culture. p. 415. ABC-CLIO. ISBN 1-57607-800-0.
  3. ^ a b c d "Croatia". International Monetary Fund. Dijupuk 2010-04-21. 
  4. ^ "Human Development Report 2009". United Nations. Retrieved 13 October 2009.


.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kroasia&oldid=1092566"