Gibraltar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gibraltar
Bendera Gibraltar Lambang Gibraltar mawa ukara Latin "Montis insignia calpe" (Arti: "Lencana Watu Gibraltar")
(Bendéra Gibraltar) (Lambang Gibraltar)
Sesanti: Nulli Expugnabilis Hosti
(Latin: Ora Dijajah déning Mungsuh)
LocationGibraltar.png
Basa Inggris (resmi), dhialèk Llanito
Kutha krajan (Gibraltar)
Gubernur dan
Kepala Komandan
Sir Francis Richards
Kepala Mantri Peter Caruana
Wewengkon
 - Total
 - % air

6,5 km²
-
Padunung
 - Total (2003)
 - Kapadhetan

27.776
4.270/km²
Valuta Pound Gibraltar
Zona wektu
 - mangsa panas
CET (UTC+1)
CEST (UTC+2)
Lagu kabangsan Lagu Kabangsan Gibraltar
Dina nasional 10 September
Werna nasional abang lan putih
TLD .gi
Kodhe telepon 350 (9567 saka Spanyol)

Gibraltar iku jajahan Britania Raya ing kiduling Spanyol. Tlatah iki sing ndunungi kurang luwih 28.000 jiwa lan jembaré ana 6,5 km². Gibraltar iki wis diwènèhaké Spanyol marang Britania Raya ing taun 1713 kanggo salawas-lawasé. Sanadyan mangkono tlatah iki isih kerep dituntut bali déning Spanyol.