Putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Werna putih

Putih ya iku kagolong salah sijiné warna sajeroning warna netral [1].Werna putih ana ing njaba bunderan kulawarga warna primer, sekunder lan tersier uga bisa kalebu ing warna akromatik[2]. Asring mau uga warna putih, warna kang ngadeg dhéwé sak njabané warna ireng, abang lan biru.Ing seni rupa warna putih kagolong warna kang bisa dipadukake karo warna liya lan mumpangaté kanggo netralake warna liyané supaya serasi utawa pantes.Werna putih akèh kang nganggep warna kang ora kagolong ing kulawarga warna,asebab bisa di campur karo warna liyané (netral)[2]. Mantulé cahya putih bisa uga kacipta ing sajeroning campuran spektrum warna dhasar, utawa warna abang, ijo, lan biru, semana uga cahyané kang dikasilake.

Mumpangat[besut | besut sumber]

Putih ing sajeroning panguripan masarakat sakdina-dina dimumpatngatake kanggo dasaran warna kertas.Karana iku warna putih lumrahé kanggo nentukake lembaran kang ora kena warna liya utawa warna mangsi[2]. Sajeroning kaciptané karya seni rupa, seniman uga ncampur warna putih karo warna liyané kanggo ngasilaké warna kang lueih enom saka warna utama/pokok contoné biru enom, kuning enom, lan sapanunggalanipun. Werna putih uga duwé pralambang suci lan resik [2][3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Warna Dalam Seni rupa.Susanto Mikke.Hal.176.Cendela.2001.Jogjakarta
  2. ^ a b c d [1] diunduh ing tanggal 28-03-2011.
  3. ^ Warna Putih.diunduh 28-03-2011

Gladri[besut | besut sumber]