Putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Werna putih

Putih ya iku kagolong salah sijiné werna sajeroning werna netral [1].Werna putih ana ing njaba bunderan kulawarga werna primer, sekunder lan tersier uga bisa kalebu ing werna akromatik[2]. Asring kasebut uga werna putih, werna kang ngadeg dhéwé sak njabané werna ireng , abang lan biru.Ing seni rupa werna putih kagolong werna kang bisa dipadukake karo werna liya lan mumpangaté kanggo netralake werna liyané supaya serasi utawa pantes.Werna putih akèh kang nganggep werna kang ora kagolong ing kulawarga werna,asebab bisa di campur karo werna liyané (netral)[2]. Mantulé cahya putih bisa uga kacipta ing sajeroning campuran spektrum werna dhasar, utawa werna abang, ijo, lan biru, semana uga cahyané kang dikasilake.

Mumpangat[besut | besut sumber]

Putih ing sajeroning panguripan masarakat sakdina-dina dimumpatngatake kanggo dasaran werna kertas.Karana iku werna putih lumrahé kanggo nentukake lembaran kang ora kena werna liya utawa werna mangsi[2]. Sajeroning kaciptané karya seni rupa, seniman uga ncampur werna putih karo warna liyané kanggo ngasilaké werna kang lueih enom saka werna utama/pokok contoné biru enom, kuning enom, lan sapanunggalanipun. Werna putih uga duwé pralambang suci lan resik [2][3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Warna Dalam Seni rupa.Susanto Mikke.Hal.176.Cendela.2001.Jogjakarta
  2. ^ a b c d [1] diunduh ing tanggal 28-03-2011.
  3. ^ Warna Putih.diunduh 28-03-2011

Gladri[besut | besut sumber]