Warna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Werna)

Warna utawa rupa iku fénoména persèpsi visual manungsa. Uga bisa diarani asipat kang ana ing mata saka pantulan cahya kang dipantulaké barang utawa piranti. Mupangaté warna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang wigati, kadadéan iki tumuju ing pakaryan kang diciptakaké kanggo nemtokaké sipat mlaku, cedhak adohé, kakuwatan (tension), diskripsi alam (naturalisme), ruang, wujud lan makna simbol. Dat warna bisa dikasilaké saka campuran saka pigmen kang awujud bubuk alus, kang dicampur karo binder (zat perakét) utawa paint vehicle

Jinising warna[besut | besut sumber]

Pangaturan warna ing komputer

Warna dhasaran[besut | besut sumber]

Warna campuran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]