Werna

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Werna utawa kelir iku fénoména persèpsi visual manungsa. Uga bisa diarani asipat kang ana ing mata saka pantulan cahya kang dipantulaké barang utawa piranti. Mupangaté werna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang penting, kadadéan iki tumuju ing pakaryan kang diciptakaké kanggo nemtokaké sipat mlaku, cedhak adohé, kakuwatan (tension), diskripsi alam (naturalisme), ruang, wujud lan makna simbol. Zat werna bisa dikasilaké saka campuran saka pigmen kang awujud bubuk alus, kang dicampur karo binder (zat perakét) utawa paint vehicle

Jinising Kelir[besut | besut sumber]

Pangaturan werna ing komputer

Kelir Dhasar[besut | besut sumber]

Kelir Liya (campuran)[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]


KelirDaftar Kelir

Biru Enom Jambon Ireng Abu-Abu Perak Putih
Abang Jingga Kuning Ijo Biru Nila Ungu Enom
Emas Zaitun Ungu


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Werna&oldid=1024139"