Wungu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Ungu)
Jujug: pandhu arah, pados
Manéka werni ungu

Werni wungu (Basa Indonésia: ungu) punika campuran werni abrit kaliyan biru[1]. Werni punika saged nglambangaken werni ingkang paling inggil sanget ing antawisipun werni-werni sanès. Saged ugi dipunwastani bilih tiyang ingkang remen werni ungu punika priyantun ingkang inggil. Werni wungu ugi kasebat werni randha (basa Indonésia: janda).

Ing Gréja Katulik Roma, werni wungu dados alah satunggiling werni liturgis ingkang dipun agem ing mangsa Adven lan Pra-paskah minangka lambang pamartobat [2].

Werni-werni wungu (17)[sunting | besut sumber]

Werni Nami HTML Heksadesimal
Lavender #E6E6FA
Thistle #D8BFD8
Plum #DDA0DD
Violet #EE82EE
Orchid #DA70D6
Fuchsia #FF00FF
Magenta #FF00FF
MediumOrchid #BA55D3
MediumPurple #9370DB
BlueViolet #8A2BE2
DarkViolet #9400D3
DarkOrchid #9932CC
DarkMagenta #8B008B
Purple #800080
Indigo #4B0082
SlateBlue #6A5ACD
DarkSlateBlue #483D8B

Pirsani ugi[sunting | besut sumber]

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Mish, Frederic C., Editor in Chief Webster's Ninth New Collegiate Dictionary Springfield, Massachusetts, U.S.A.:1984--Merriam-Webster Page 957
  2. ^ http://www.indocell.net/yesaya/pustaka2/id179.htm paragraf 5

Pranala njawi[sunting | besut sumber]


KelirDaftar Kelir

Biru Enom Jambon Ireng Abu-Abu Perak Putih
Abang Jingga Kuning Ijo Biru Nila Ungu Enom
Emas Zaitun Ungu
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wungu&oldid=821154"