Wungu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ungu)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Manéka warni ungu

Werni wungu (Basa Indonésia: ungu) punika campuran warni abrit kaliyan biru[1]. Werni punika saged nglambangaken warni ingkang paling inggil sanget ing antawisipun warni-warni sanès. Saged ugi dipunwastani bilih tiyang ingkang remen warni ungu punika priyantun ingkang inggil. Werni wungu ugi kasebat warni randha (basa Indonésia: janda).

Ing Gréja Katulik Roma, warni wungu dados alah satunggiling warni liturgis ingkang dipunagem ing mangsa Adven lan Pra-paskah minangka lambang pamartobat [2].

Werni-warni wungu (17)[besut | besut sumber]

Werni Nami HTML Heksadesimal
Lavender #E6E6FA
Thistle #D8BFD8
Plum #DDA0DD
Violet #EE82EE
Orchid #DA70D6
Fuchsia #FF00FF
Magenta #FF00FF
MediumOrchid #BA55D3
MediumPurple #9370DB
BlueViolet #8A2BE2
DarkViolet #9400D3
DarkOrchid #9932CC
DarkMagenta #8B008B
Purple #800080
Indigo #4B0082
SlateBlue #6A5ACD
DarkSlateBlue #483D8B

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Mish, Frederic C., Editor in Chief Webster's Ninth New Collegiate Dictionary Springfield, Massachusetts, U.S.A.:1984--Merriam-Webster Page 957
  2. http://www.indocell.net/yesaya/pustaka2/id179.htm paragraf 5

Pranala njawi[besut | besut sumber]