Hypertext markup language

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka HTML)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
HTML (HyperText Markup Language)
150px
Ekstensi berkas.html,.htm
Jenis MIMEtext/html
Type codeTEXT
Uniform Type Identifierpublic.html
Dikembangkan olehWorld Wide Web Consortium
Jinis formatMarkup language
Pangembangan sakaStandard Generalized Markup Language
Dikembangaké dadiXHTML
StandarW3C HTML 4.01
W3C HTML 3.2
W3C HTML 5 (draft)

HyperText Markup Language (HTML) iku siji basa markah kang dipigunakaké kanggo gawé kaca wèb, nampilaké manéka informasi ing sajeroning Panjelajah web Internet lan formating hypertext prasaja kang ditulis ing berkas format ASCII supaya bisa ngasilaké tampilan wujud kang kaintegerasi. Nganggo tembung liya, berkas kang digawé ing piranti alus pangolah tembung lan disimpen sajeroning format ASCII normal saéngga dadi home page kanthi préntah-préntah HTML.

Sajarah standar HTML[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]