Jingga

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Werna jingga utawa oranye arupa campuran werna saka werna abang lan kuning. Jroning spektrum katon ing lamda utawa dawa gelombang watara 620-585 nanometer. Werna oranye iki umumé minangka werna woh jeruk sing wis mateng.

Kanthi bahan warna alami kaya cèt utawa krayon, oranye iku werna sekundèr sing bisa diasilaké saka campuran werna primer ya iku campuran saka werna abang (utawa luwih persis werna magenta) lan werna kuning.

Werna oranye iki didhèfinisèkaké jroning CSS nanging durung didhèfinisèkaké jroning HTML 4.01.

  • Jingga (Hex: #FF7F00) (RGB: 255, 127, 0)

Deleng uga[besut | besut sumber]

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jingga&oldid=966325"