Jingga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Werna jingga utawa oranye arupa campuran warna saka warna abang lan kuning. Sajeroning spektrum katon ing lamda utawa dawa gelombang watara 620-585 nanometer. Werna oranye iki lumrahé minangka warna woh jeruk sing wis mateng.

Kanthi bahan warna alami kaya cèt utawa krayon, oranye iku warna sekundèr sing bisa diasilaké saka campuran warna primer ya iku campuran saka warna abang (utawa luwih persis warna magenta) lan warna kuning.

Werna oranye iki didhèfinisèkaké sajeroning CSS nanging durung didhèfinisèkaké sajeroning HTML 4.01.

  • Jingga (Hex: #FF7F00) (RGB: 255, 127, 0)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu