Ultraviolet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ultraviolet utawa ultraungu iku salah sijiné gelombang elektromagnetik sing ora kasat mata lan kapancar saka srengéngé. Gelombang iki bisa mbebayani tumraping kaséhatan manungsa, kayata bisa nyebabaké sunburn utawa gosong kang bisa ngakibataké kanker kulit. Sinar ultraviolet indhustri sing kapancar saka mesin sinar roentgen (ronsen), bisa nuwuhake penyakit kanker lan ngurangi kasuburan (vertilitas).

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ultraviolet&oldid=821156"