Sinar-X

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining foto sinar-X (radhiograf) dijupuk déning Röntgen

Sinar-X utawa sinar Röntgen iku salah siji wangun radhiasi elektromagnetik kanthi dawa gelombang watara 10 nanometer nganti 100 picometer (mèmper frekuensi jroning jangka 30 PHz nganti 60 EHz). Sinar-X umumé dipigunakaké jroning diagnosis gambar medikal lan Kristalografi sinar-X. Sinar-X iku wangun saka radiasi ion lan bisa mbebayani.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sinar-X&oldid=822518"