Nila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

Nila utawa indigo (utawa spektral indigo) iku werna ing spektrum sing dawa gelombang é antara 440 lan 420 nanometer, dumunung ing antara werna biru lan ungu.

Tembung “indigo” asal saka jeneng tetanduran saka genus Indigofera (utamané tarum, I. tinctoria) sing dipigunakaké minangka pawarna sandhangan.

Werna iki minangka salah siji saka pitung werna jroning spektrum optik sing didhèfinisèkaké Isaac Newton.

  • Indigo (Hex: #6600FF) (RGB: 102, 0, 255)

Deleng uga[besut | besut sumber]

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nila&oldid=816585"