Nila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

Nila utawa indigo (utawa spektral indigo) iku werna ing spektrum sing dawa gelombang é antara 440 lan 420 nanometer, dumunung antarané werna biru lan ungu.

Tembung “indigo” asal saka jeneng tetanduran saka génus Indigofera (mliginé tarum, I. tinctoria) sing kanggo pawarna sandhangan.

Werna iki minangka salah siji saka pitung werna sajeroning spektrum optik sing didhèfinisèkaké Isaac Newton.

  • Indigo (Hex: #6600FF) (RGB: 102, 0, 255)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu