Nila

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

Nila utawa indigo (utawa spektral indigo) iku werna ing spektrum sing dawa gelombang é antara 440 lan 420 nanometer, dumunung ing antara werna biru lan ungu.

Tembung “indigo” asal saka jeneng tetanduran saka genus Indigofera (utamané tarum, I. tinctoria) sing dipigunakaké minangka pawarna sandhangan.

Werna iki minangka salah siji saka pitung werna jroning spektrum optik sing didhèfinisèkaké Isaac Newton.

  • Indigo (Hex: #6600FF) (RGB: 102, 0, 255)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nila&oldid=816585"