Gelombang mikro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Gelombang mikro utawa Mikrogelombang (microwave) iku gelombang elektromagnetik kanthi frekuensi super dhuwur (Super High Frequency, SHF), yaiku frekuensi sakdhuwuring 3 GHz (3x109 Hz).

Yèn gelombang mikro diserap déning sawijining barang, bakal muncul èfèk pamanasan jroning barang kasebut. Yèn panganan nyerep radhiasi gelombang mikro, panganan banjur dadi panas lan mateng jroning wektu sedhéla banget. Prosès iki sing dimanfaataké jroning oven microwave.

Gelombang mikro uga dimanfaataké jroning RADAR (Radio Detection and Ranging). RADAR dipigunakaké kanggo nggolèki lan nemtokaké tapak utawa panggonan sawijining barang nganggo gelombang mikro kanthi frekuensi watara 1010 Hz.

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gelombang_mikro&oldid=816589"