Transnistria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pridnestrovskaia Moldavskaia Respublika
Gendéra Transnistria Lambang Transnistria
(Gendéra Transnistria) (Lambang Transnistria)
Transnistria-map.png
Peta administratif Moldavia
Wewengkon Transnistria awarna kuning
Basa Moldavia, Rusia lan Ukraina
Status pulitik Nagara pecahan Moldavia
Kutha krajan Tiraspol
Présidhèn Igor Smirnov
Kamardikan
 – Deklarasi
 – Kadhaulatan
Saka Moldavia
 2 September 1990
 Ora diakoni
Wewengkon 3.567 km² (perk. 2001)
Padunung 580.000 (sensus 2004)
Mata uang Rubel
Zona wektu UTC+2
TLD
Kode telepon 373 533

Transnistria, uga disebut Transdniestria utawa Trans-Dniester (basa Rusia: Приднестровье, Pridn'estrov'ye; basa Rumania: Transnistria), iku sawijining entitas pulitik kang misahaké dhiri saka Moldavia. Transnistria dumunung antarané Moldavia lan Ukraina ing Éropah Wétan. Jeneng "Transnistria" kainspirasi saka dunungé ing sisih wétan Kali Dniester (Nistru).

Status pulitik[besut | besut sumber]

Donya internasional nganggep wewengkon Transnistria minangka péranganing Moldavia, kang biyèné minangka péranganing SSR Moldavia. Taun 1990, Transnistria mroklamasèkaké kamardikan kanthi jeneng resmi Pridnestrovskaia Moldavskaia Respublika, lan Tiraspol dadi kutha krajané. Miturut data resmi, sing ndunungi Transnistria dumadi saka aneka ragam ètnis. Etnis paling akèh ya iku Rumania (40%).

Pranala njaba[besut | besut sumber]