Slowak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Slovenská republika
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Nad Tatrou sa blýska
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bratislava
Basa resmi Slowakia
Papréntahan Républik sistem parlementer
 •  Présidhèn Andrej Kiska
 •  Perdana Menteri Robert Fico
Kamerdhekaan
 •  Banyu (%) population_estimate = 5.389.180
Cacah jiwa
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$81,42 miliar (59)
 •  Per kapita US$15.066 (47)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 421
TLD Internèt .sk

Slowak iku nagara ing Éropah. Nagara iki nduwé kutha krajan Bratislava. Slowak iku nagara sempalan saka Cékoslowak sing mardika taun 1993. Nagara iki wewatesan karo Cékia ing sisih kulon, Ostenrik ing sisih kidul, lan Honggari ing kidul-wétan. Ing sisih lor wewatesan karo Polen lan ing sisih wétan karo Ukraina.

Slowak sing ndunungi kira-kira 5 yuta jiwa. Wiwit tanggal 1 Januari 2009 Slowak wiwit migunakaké valuta Euro.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Slowak dipérang dadi 8 laladan (kraj), saben laladan dijenengi miturut kutha mliginé:

Saben kraj dipérang manèh dadi sapérangan dhistrik (okres). Slowak saiki duwé 79 dhistrik.

Uga delengen[besut | besut sumber]