Slowak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Slovenská republika
Pitakaning Slowak
Flag
Coat of arms of Slowak
Coat of arms
Motto: 
Anthem: Nad Tatrou sa blýska
Location of Slowak
Capital
and largest city
Bratislava
Official languagesSlowak
GovernmentRépublik sistem parlementer
Cithakan:Infobox country/multirow
Kamerdhekaan
Population
• 2016 estimate
5.435.343 (116)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$81,42 miliar (59)
• Per capita
US$15.066 (47)
CurrencyEuro (EUR)
Time zoneUTC+1
• Summer (DST)
UTC+2
Calling code421
Internet TLD.sk

Slowak iku nagara ing Éropa. Nagara iki nduwé kutha krajan Bratislava. Slowak iku nagara sempalan saka Cékoslowak kang mardika taun 1993. Nagara iki wewatesan karo Cékia ing sisih kulon, Ostenrik ing sisih kidul, lan Honggari ing kidul-wétan. Ing sisih lor wewatesan karo Polen lan ing sisih wétan karo Ukraina.

Slowak kang ndunungi kira-kira 5 yuta jiwa. Wiwit tanggal 1 Januari 2009 Slowak wiwit migunakaké valuta Euro.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Slowak dipérang dadi 8 laladan (kraj), saben laladan dijenengi miturut kutha mligi:

Saben kraj dipérang manèh dadi sapérangan dhistrik (okres). Slowak saiki duwé 79 dhistrik.

Uga delengen[besut | besut sumber]