Austria

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Républik Österreich
Coat of arms of Austria
Motto: 
Lagu kabangsanLand der Berge, Land am Strome
Ibu kutha
and largest city
Wina
Basa resmi Jerman
Pamaréntahan Républik
 -  Presiden Heinz Fischer
 -  Kanselir Werner Faymann
Kamardikaan
 -  Banyu (%) 1,3%
Pedunung
 -  September 2006 estimate 8.065.186 (86)
 -  2001 census 8.032.926
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$254,09 miliar (35)
 -  Per capita US$31.254 (11)
Valuta Euro 1 (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 43
Internet TLD .at

Ustenrik utawa Austria iku nagara ing Éropah. Kutha krajané ya iku: Wina. Padunungé kira-kira ana 8 yuta. Ambané wewengkon 83.871 km².

Pamérangan administrtaif[besut | besut sumber]

Austria kapérang dadi sanga nagara bagéyan, (ing Austria disebut Bundesländ/er). Nagara bagéyan iki banjur dipérang manèh dadi dhistrik (Bezirke) lan kutha (Städte), lan dipérang manèh dadi Gemeinden.

Nagara Bagéyan[besut | besut sumber]

Peta pamérangan administratif Austria
Jroning basa Jawa Jroning basa Jerman
Nagara Bagian Kutha krajan Nagara Bagéyan Kutha krajan
1 Burgenland Eisenstadt Burgenland Eisenstadt
2 Karintia Klagenfurt Kärnten Klagenfurt
3 Austria Ngisor St. Pölten Niederösterreich St. Pölten
4 Austria Ndhuwur Linz Oberösterreich Linz
5 Salzburg Salzburg Salzburg (Land) Salzburg
6 Stiria Graz Steiermark Graz
7 Tirol Innsbruck Tirol Innsbruck
8 Vorarlberg Bregenz Vorarlberg Bregenz
9 Wina Wina Wien Wien

Kutha Utama[besut | besut sumber]

Kutha-kutha utama ing Austria ya iku Wina lan kutha krajan negeri-negeri ing Austria ya iku St. Polten, Linz, Salzburg, Innsbruck, Bregenz, Klagenfurt, Graz dan Eisenstadt.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Cithakan:Uni Éropah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Austria&oldid=1052702"