Klagenfurt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Klagenfurt
Location of Klagenfurt
Area code(s) 0463
Website: www.klagenfurt.at
Klagenfurt ing Karintia
Lindwurm Brunnen ing pusat Klagenfurt

Klagenfurt (basa Slovenia Celovec) iku kutha krajan nagara bagéan Karintia (basa Jerman Kärnten; basa Slovenia Koroška), ing Austria, dumunung ing bantaran Glan, ing koordinat 46°37′N, 14°19′E. Pisanan dipanggoni ing abad ka-12, saiki nduwèni padunung watara 90.000 jiwa.

Minangka papan kanggo liburan kanthi pagunungan ing sisih kidul lan lor, taman-taman lan 23 kastil ing tlatah pinggirané. Ing mangsa panas, kutha iki dadi panggonan kanggo festival Altstadtzauber (Sihir Kutha Tuwa), Kontes Ironman lan Bebungah Ingeborg Bachmann, hadiah kanggo sastra Jerman. Kutha tuwa sing pusaté ing "Alter Platz" (Lapangan Tuwa) iku nduwèni sesawangan sing narik kawigatèn. Landmark khas-é ya iku Wörthersee, Tlaga Alpen sing paling anget ing Éropah, Lindwurm Brunnen (banyu mancur lindorm), lan Kastil Hochosterwitz ing sacedhaké, kastil sing dibentengi ing bukit dhuwur sing mung bisa ditekani liwat jalan spiral munggah.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klagenfurt&oldid=985525"