Salzburg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Salzburg Stadt
Pemandangan saka Mozartsteg menyang Salzach
Peta
Salzburg di Austria
Data-data dhasar
Nagara bagéan: Salzburg
Wewengkon: 65,678 km²
Padunung: 148.546 (2005)
Kapadhetan: 2262 Einwohner/km²
Elevasi: 424 m saka lumahing segara
Kodhe pos: 5020
Kodhe wewengkon: 0662
Nomer pulisi montor: S
Situs web resmi: www.stadt-salzburg.at
Alamat e-mail: post@stadt-salzburg.at
Pulitik
Walikutha: Heinz Schaden (SPÖ)
Parté pulitik kang kuwasa: SPÖ, ÖVP, FPÖ,
Bürgerliste
Blick auf den Mönchsberg mit der Festung Hohensalzburg und auf die Salzburger Altstadt
Blick vom Kapuzinerberg auf die Salzburger Altstadt, an der Salzach entlang der Rudolfkai.
Salzburger Stadtansicht. Zu sehen ist auch der markante Markatsteg
Residenzbrunnen

SalzburgSwara rungokna iku kutha ing Austria kulon lan minangka kutha krajan saka Nagara bagéan Salzburg. Ing taun 2006, kutha iki nduwèni populasi akèhé 150.000 jiwa. Kutha iki dadi salah siji gerbang menyang Pagunungan Alpen lan uga dadi kutha kalairan Wolfgang Amadeus Mozart.

Jeneng Salzburg tegesé kurang luwih "Kutha Uyah". Bab iki ngrujuk marang pos béa kang naté ana ing kutha iki ing Abad Pertengahan, nalika transportasi uyah kang ngliwati kutha iki kudu mbayar béa.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Salzburg&oldid=1052264"