Graz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Graz
Location of Graz
Area code(s) +43 316
Website: www.graz.at
Sana Warisan Donya UNESCO
City of Graz - Historic Centre
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
The Grazer Schloßberg Clock Tower.
Jinis Cultural
Wewaton ii, iv
Rujukan 931
Tlatah UNESCO Europe and North America
Sujarah prasasti
Prasasti 1999 (Sési 23rd)
Graz, Georg Matthäus Vischer (1670)

Graz [graːts] (asal tembung manawa saka Basa Slovene: Gradec

Graz minangka kutha pelajar: kutha iki duwé enem universitas kang nduwèni luwih saka 44,000 mahasiswa. Kutha tuwa Graz minangka salah siji pusat kuta kang paling kajaga ing Éropah Tengah. Ing taun 1999, dilebokaké jroning daftar Situs warisan donya UNESCO.

Distrik[besut | besut sumber]

Graz dipérang dadi 17 distrik, yakuwi:

The 17 Districts of Graz

I. Innere Stadt (3,302)

II. St. Leonhard (12,377)

III. Geidorf (19,119)

IV. Lend (22,369)

V. Gries (22,658)

VI. Jakomini (25,808)

VII. Liebenau (11,556)

VIII. St. Peter (12,809)

IX. Waltendorf (10,782)

X. Ries (5,789)

XI. Mariatrost (7,403)

XII. Andritz (16,316)

XIII. Gösting (9,227)

XIV. Eggenberg (16,467)

XV. Wetzelsdorf (12,225)

XVI. Straßgang (12,212)

XVII. Puntigam (6,248)

Tuwuhing pedunung[besut | besut sumber]

Taun Populasi
1900 168,808
1951 226,476
1961 237,080
1971 249,089
1981 243,166
1991 237,810
2001 226,244
2006 250,099

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Linkfarm

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Situs resmi

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Graz ing Wikivoyage

Aktivitas Budaya

Sajarah

Cithakan:Ibukutha budaya Éropah Cithakan:Situs warisan donya ing Austria Cithakan:Styria

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Graz&oldid=959791"