Graz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Graz
Location of Graz
Area code(s) +43 316
Website: www.graz.at
City of Graz - Historic Centre
Graz
The Grazer Schloßberg Clock Tower.
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Ostenrik, Allied-occupied Austria, Jerman Nazi, Negara Federal Austria, Republik Austria Pertama, Austria Jerman, Austria-Hungaria, Kekaisaran Austria, Monarki Habsburg Edit this on Wikidata
Laladan 127.58 km2 (1.3733×109 sq ft)
Paugeran ii, iv[1]
Rujukan 931
Koordhinat 47°04′N 15°26′E / 47.07°N 15.43°E / 47.07; 15.43
Prasasti 1999 (Sèsi 23rd)
Èkstènsi 2010
Ing Bebaya  ()
Situs jaringan www.graz.at
Graz, Georg Matthäus Vischer (1670)

Graz [graːts] (asal tembung manawa saka Basa Slovene: Gradec

Graz minangka kutha pelajar: kutha iki duwé enem universitas kang duwé punjul 44,000 mahasiswa. Kutha tuwa Graz minangka salah siji pusat kuta kang paling kajaga ing Éropah Tengah. Ing taun 1999, dilebokaké sajeroning pratélan Situs warisan donya UNESCO.

Distrik[besut | besut sumber]

Graz dipérang dadi 17 distrik, yakuwi:

The 17 Districts of Graz

I. Innere Stadt (3,302)

II. St. Leonhard (12,377)

III. Geidorf (19,119)

IV. Lend (22,369)

V. Gries (22,658)

VI. Jakomini (25,808)

VII. Liebenau (11,556)

VIII. St. Peter (12,809)

IX. Waltendorf (10,782)

X. Ries (5,789)

XI. Mariatrost (7,403)

XII. Andritz (16,316)

XIII. Gösting (9,227)

XIV. Eggenberg (16,467)

XV. Wetzelsdorf (12,225)

XVI. Straßgang (12,212)

XVII. Puntigam (6,248)

Tuwuhing sing ndunungi[besut | besut sumber]

Taun Populasi
1900 168,808
1951 226,476
1961 237,080
1971 249,089
1981 243,166
1991 237,810
2001 226,244
2006 250,099

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Linkfarm

Situs resmi

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Graz.

Aktivitas Budaya

Sajarah

Cithakan:Ibukutha budaya Éropah Cithakan:Situs warisan donya ing Austria

Cithakan:Styria

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/931.