Cékoslowakia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Cekoslowakia)
Cekoslowakia
Československo, Česko‑Slovensko
1918–1992
Gendéra wiwit taun 1920 Lambang nagara nalika taun 1990–1992
Sesanti
basa Ceko: Pravda vítězí
("Truth prevails"; 1918–1990)
basa Latin: Veritas vincit
("Truth prevails"; 1990–1992)
Antem
Kde domov můj lan Nad Tatrou sa blýska (vèrsi awal baé)
Kutha krajan Praha
Basa Ceko lan Slovak
Pamaréntahan RépublikG
Présidhèn
 •  1918–1935 Tomáš G. Masaryk (pisanan)
 •  1935–1938, 1945–1948 Edvard Beneš
 •  1989–1992 Václav Havel (pungkasan)
Perdhana Mentri
 •  1918–1919 Karel Kramář
 •  1992 Jan Stráský
Sujarah
 •  Kamardikan saka Austria–Hungaria 28 Oktober 1918
 •  Pandhudhukan Jerman 1939
 •  Kamardikan 1945
 •  Pambubaran Cekoslowakia 31 Desember 1992
Area
 •  1921 140.446 km² (54.227 sq mi)
 •  1993 127.900 km² (49.382 sq mi)
Population
 •  1921 est. 13.607.385 
     Density 96,9 /km²  (250,9 /sq mi)
 •  1993 est. 15.600.000 
     Density 122 /km²  (315,9 /sq mi)
Valuta Koruna Cekoslovak
Internet TLD .cs
Kodhe celuk +42
Sadurungé
Sawisé
Austria-Hungaria
Républik Ceko
Slowakia
Saiki kodhe ISO 3166-3:        CSHH
Kodhe tèlpon 42 wis pènsiun ing Mangsa Adhem 1997. Manéka nomer dibagi manèh, lan bali dialokasikaké ing antarané Républik Ceko, Slowakia lan Liechtenstein.
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Cékoslowakia (Céko-Slowakia) utawa sok-sok diéja minangka Cékoslovakia (basa Ceko: Československo, basa Slowakia: Česko-Slovensko/sadurungé 1990 Československo) iku sawijining nagara ing Éropah Tengah sing madeg saka taun 1918 tekan taun 1992 (kejaba ing mangsa Perang Donya II). Nalika tanggal 1 Januari 1993, nagara iki pecah sacara damai dadi Cékia lan Slowakia, sing sadurungé ditepungi minangka Pegatan Bludru, mèmper karo analogi Révolusi Bludru.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cékoslowakia&oldid=959710"