Praha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Praha
basa Ceko: Praha
Pemandangan Praha
Pemandangan Praha
Flag of Praha
Flag
Coat of arms of Praha
Coat of arms
Motto: Praga Caput Rei publicae
(Praha, Kepalané Nagara; Latin)
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Républik Ceko" nor "Template:Location map Républik Ceko" exists.
Coordinates: 50°05′N 14°25′E / 50.083°N 14.417°E / 50.083; 14.417Koordhinat: 50°05′N 14°25′E / 50.083°N 14.417°E / 50.083; 14.417
Nagara Républik Ceko
Founded c. 885
Government
 • Walikota Bohuslav Svoboda (ODS)
Area[1]
 • City 496 km2 (192 sq mi)
Highest elevation 399 m (1,309 ft)
Population (2011-09-30)[2][3]
 • City 1.262.106
 • Density Cithakan:Hid2,500/km2 (Cithakan:Hid6,600/sq mi)
 • Metro 1.964.750
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 1xx xx
Kode NUTS CZ01
GDP per kapita € 42,800(PPS) (2007)[4]
Website www.praha.eu
Kastil Praha - Hradčany
Kostel Panny Marie Snezne

Praha iku kutha karajan Cékia. Kutha iki nduwèni padunung cacahé watara 1,5 yuta jiwa. Kurang luwih 15% padunung Céko manggon ing kutha iki.

Kutha Praha dibelah loro déning kali Vlatava utawa disebut uga Moldau ing basa Jerman. Sawetara bangunan kondang ing kutha iki antara liya Kreteg Charles utawa Karlův most ing basa Céko, Kastil Praha, Jam Astronomi ing Balé Kutha lan Menara Televisi Žižkov.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Praha ing Wikivoyage

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Total area and land area, by NUTS 2 regions – km2". Epp.eurostat.ec.europa.eu. 11 March 2011. Retrieved 14 April 2011. 
  2. ^ Czech Statistical Office (2012 [last update]). "Statistical bulletin" (PDF). czso.cz. Retrieved 26 January 2012.  Check date values in: |date= (help)
  3. ^ Eurostat. "Urban Audit 2004". Retrieved 20 Jul. 2008.  Check date values in: |access-date= (help)
  4. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng RHDP


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Praha&oldid=1070523"