Praha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Praha
basa Ceko: Praha
Sesawangan Praha
Sesawangan Praha
Gendéra Praha
Gendéra
Coat of arms of Praha
Coat of arms
Sesanti: Praga Caput Rei publicae
(Praha, Kepalané Nagara; Latin)
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Républik Républik Céko" nor "Template:Location map Républik Républik Céko" exists.
Koordhinat: 50°05′N 14°25′E / 50.083°N 14.417°E / 50.083; 14.417Koordhinat: 50°05′N 14°25′E / 50.083°N 14.417°E / 50.083; 14.417
Nagara Républik Républik Céko
Founded c. 885
Pamaréntahan
 • Walikota Bohuslav Svoboda (ODS)
Tlatah[1]
 • Kutha 496 km2 (192 sq mi)
Èlevasi paling dhuwur 399 m (1,309 ft)
Cacah jiwa (2011-09-30)[2][3]
 • City 1.262.106
 • Kapadhetan 2,500/km2 (6,600/sq mi)
 • Métro 1.964.750
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 1xx xx
Kode NUTS CZ01
GDP per kapita € 42,800(PPS) (2007)[4]
Sana jaringan www.praha.eu
Kastil Praha - Hradčany
Kostel Panny Marie Snezne

Praha iku kutha karajan Cékia. Kutha iki duwé sing ndunungi cacahé watara 1,5 yuta jiwa. Kurang luwih 15% sing ndunungi Céko manggon ing kutha iki.

Kutha Praha dibelah loro déning kali Vlatava utawa ingaran uga Moldau ing basa Jerman. Sawetara yasan kondhang ing kutha iki antarané Kreteg Charles utawa Karlův most ing basa Céko, Kastil Praha, Jam Astronomi ing Balé Kutha lan Menara Televisi Žižkov.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Prague.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Total area and land area, by NUTS 2 regions – km2". Epp.eurostat.ec.europa.eu. 11 March 2011. Dijupuk 14 April 2011. 
  2. ^ Czech Statistical Office (2012 [last update]). "Statistical bulletin" (PDF). czso.cz. Dijupuk 26 January 2012.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. ^ Masalah Lua ing Modul:Citation/CS1/Date_validation larik 379: attempt to call global 'get_month_number_jv' (a nil value).
  4. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng RHDP