Praha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Praha
basa Ceko: Praha
Sesawangan Praha
Sesawangan Praha
Gendéra Praha
Gendéra
Coat of arms of Praha
Coat of arms
Sesanti: Praga Caput Rei publicae
(Praha, Kepalané Nagara; Latin)
Nagara Républik Républik Céko
Founded c. 885
Pamaréntahan
 • Walikota Bohuslav Svoboda (ODS)
Laladan[1]
 • City 496 km2 (192 sq mi)
Highest elevation 399 m (1,309 ft)
Cacah warga (2011-09-30)[2][3]
 • City 1.262.106
 • Pepadhet 2,500/km2 (6,600/sq mi)
 • Métro 1.964.750
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 1xx xx
Kode NUTS CZ01
GDP per kapita € 42,800(PPS) (2007)[4]
Situs wèb www.praha.eu
Kastil Praha - Hradčany
Kostel Panny Marie Snezne

Praha iku kutha karajan Cékia. Kutha iki kang ndunungi cacahé watara 1,5 yuta jiwa. Kurang luwih 15% kang ndunungi Céko manggon ing kutha iki.

Kutha Praha dibelah loro déning kali Vlatava utawa ingaran uga Moldau ing basa Jerman. Sawetara yasan kondhang ing kutha iki antarané Kreteg Charles utawa Karlův most ing basa Céko, Kastil Praha, Jam Astronomi ing Balé Kutha lan Menara Televisi Žižkov.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]