Praha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Praha
basa Ceko: Praha
Sesawangan Praha
Sesawangan Praha
Gendéra Praha
Gendéra
Coat of arms of Praha
Coat of arms
Sesanti: Praga Caput Rei publicae
(Praha, Kepalané Nagara; Latin)
NagaraRépublik Républik Céko
Foundedc. 885
Pamaréntahan
 • WalikotaBohuslav Svoboda (ODS)
Laladan[1]
 • City496 km2 (192 sq mi)
Highest elevation399 m (1,309 ft)
Cacah warga (2011-09-30)[2][3]
 • City1.262.106
 • Pepadhet2,500/km2 (6,600/sq mi)
 • Métro1.964.750
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kode pos1xx xx
Kode NUTSCZ01
GDP per kapita€ 42,800(PPS) (2007)[4]
Situs wèbwww.praha.eu
Kastil Praha - Hradčany
Kostel Panny Marie Snezne

Praha iku kutha karajan Cékia. Kutha iki kang ndunungi cacahé watara 1,5 yuta jiwa. Kurang luwih 15% kang ndunungi Céko manggon ing kutha iki.

Kutha Praha dibelah loro déning kali Vlatava utawa ingaran uga Moldau ing basa Jerman. Sawetara yasan kondhang ing kutha iki antarané Kreteg Charles utawa Karlův most ing basa Céko, Kastil Praha, Jam Astronomi ing Balé Kutha lan Menara Televisi Žižkov.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wisata[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]