Warsawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Warsawa
POL Warszawa COA.svg
Lambang Warsawa
POL Warszawa map.svg
Lokasi Warsawa
Motto:
Latin: Contemnit procellas (Jawa:"Nglawan prahara")
Latin: Semper invicta (Jawa: "Nitya jaya")
Katrangan cekak
Propinsi: Mazowia (mazowieckie)
Jembar: 517,24 km²
Padunung: 1 726 581 (2014) jiwa (aglomerasi: 2,87 yuta jiwa)
Pelat nomor kendaran motor: W
Situs wèb resmi: um.warszawa.pl
Pulitik
Walikutha: Hanna Gronkiewicz-Waltz

Warsawa (Polen Warszawa) iku ibu kutha Polen. Kutha iki nduwé padunung 1,7 yuta jiwa nanging ing wewengkon saubenging kutha iki ana mèh 3 yuta jiwa padunungé.

Kutha iki diliwati kali Wisła (Inggris lan Latin Vistula). Warsawa ugi kutha krajan propinsi Mazovia.

Sajarah cekak[besut | besut sumber]

Warsawa dudu kutha paling tuwa ing Polen ing salah sijining kutha sing tuwa. Kutha iki wis dicathet ing taun 1241. Kutha iki dadi kutha krajan Polen ing taun 1596 nalika Ratu Polen pindhah.

Ing Perang Donya II, kutha iki dibedhah lan dibesmi tentara Nazi Jerman. Ghetto Yahudi dibesmi ing taun 1943 lan sakutha diratakaké karo lemah ing taun 1944. Kabèh padunungé dipatèni utawa diusir. Sawisé perang, kutha kuna dibangun manèh. Saiki kutha Warsawa kalebu Situs Warisan Donya UNESCO.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Klub-klub Ulah raga[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


POL województwo mazowieckie COA.svg Provinsi Mazowia

Kutha swatantra (kutha otonom): Warsawa | Ostrołęka | Płock | Radom | Siedlce
Powiat (kabupatèn): Białobrzegi | Ciechanów | Garwolin | Gostynin | Grodzisk Mazowiecki | Grójec | Kozienice | Legionowo | Lipsko | Łosice | Maków Mazowiecki | Mińsk Mazowiecki | Mława | Nowy Dwór Mazowiecki | Ostrołęka | Ostrów Mazowiecka | Otwock | Piaseczno | Płock | Płońsk | Pruszków | Przasnysz | Przysucha | Pułtusk | Radom | Siedlce | Sierpc | Sochaczew | Sokołów Podlaski | Szydłowiec | Warsawa Kulon | Węgrów | Wołomin | Wyszków | Zwoleń | Żuromin | Żyrardów


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warsawa&oldid=1090192"