Helsinki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Helsinki
HelsinkiHelsingfors
Kota
Helsingin kaupunki
Helsingfors stad
Dari atas kiri: Helsinki Cathedral, Suomenlinna, Senate Square, Aurinkolahti beach, City Hall
Dari atas kiri: Helsinki Cathedral, Suomenlinna, Senate Square, Aurinkolahti beach, City Hall

Nickname(s): Stadi (for Helsinkians)

Hesa (for out-of-towners)
Pepréntahan
 • Walikutha Jussi Pajunen
Situs wèb www.hel.fi
Gedung Senat lan Katedral Luther

Helsinki (Basa Swédia: Helsingfors) iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Finlandia sing ndunungi ana 562.570 jiwa. Kutha iki dumunung ing pérangan kidul Finlandia, ing gisiking Lempongan Finlandia lan Segara Baltik. Laladan urban Helsinki kalebu kutha Espoo, Vantaa, lan Kauniainen, sing disebut uga Wewengkon Kutha krajan kanthi sing ndunungi 992.836 jiwa. Laladan Helsinki Raya (Greater Helsinki) nyakup luwih akèh kutha-kutha ing saubengé lan duwé 1.283.093 sing ndunungi sing maknané siji saka papat sing ndunungi Finlandia manggon ing laladan mau.

Helsinki iku pusat bisnis, kauangan, modhe, panglipur, médhia, lan budaya ing Finlandia kanthi jajaran musiyum, gladri, lan papan tontonan. Kutha iki uga dadi gapura internasional Finlandia. Helsinki duwé gunggung warga manca paling akèh ing Finlandia. Wong manca iki dumadi saka watara 130 kawarganagaraan lan mayoritas saka Rusia, Estonia, lan Swedia.

Universitas[besut | besut sumber]

Artikel baku: Universitas di Finlan

Politèknik[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]