Helsinki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Helsinki
HelsinkiHelsingfors
Kota
Helsingin kaupunki
Helsingfors stad
Dari atas kiri: Helsinki Cathedral, Suomenlinna, Senate Square, Aurinkolahti beach, City Hall
Dari atas kiri: Helsinki Cathedral, Suomenlinna, Senate Square, Aurinkolahti beach, City Hall

Julukan: Stadi (for Helsinkians)

Hesa (for out-of-towners)
Government
 • Walikutha Jussi Pajunen
Sana jaringan www.hel.fi
Gedung Senat lan Katedral Luther

Helsinki (Basa Swédia: Helsingfors) iku kutha krajan sekaligus kutha paling gedhé ing Finlandia padunungé ana 562.570 jiwa. Kutha iki dumunung ing pérangan kidul Finlandia, ing gisiking Lempongan Finlandia lan Segara Baltik. Laladan urban Helsinki kalebu kutha Espoo, Vantaa, lan Kauniainen, sing disebut uga Wewengkon Kutha krajan kanthi padunung 992.836 jiwa. Laladan Helsinki Raya (Greater Helsinki) nyakup luwih akèh kutha-kutha ing saubengé lan nduwèni 1.283.093 padunung sing maknané siji saka papat padunung Finlandia manggon ing laladan kasebut.

Helsinki iku pusat bisnis, kauangan, modhe, hiburan, médhia, lan budaya ing Finlandia kanthi jajaran muséum, galeri, lan papan tontonan. Kutha iki uga dadi gapura internasional Finlandia. Helsinki nduwèni gunggung warga manca paling akèh ing Finlandia. Wong manca iki dumadi saka watara 130 kawarganagaraan lan mayoritas saka Rusia, Estonia, lan Swedia.

Universitas[besut | besut sumber]

Politèknik[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Helsinki&oldid=1055726"