Éropah Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eropah Lor

Éropah Lor minangka sebutan kanggo bagéan lor Éropah, senadyan tapel watesé ora tetep lan nduwèni werna-werna vèrsi. Minangka sebutan sing nglompokaké negara Nordik:

bebarengan karo pilihan ing ngisor (béda saka vèrsi siji lan sijiné):

Bagéan Statistik Perserikatan Bangsa-Bangsa ngartèkaké Eropah Lor yaiku:

Peta Walanda ngenani Eropah lor, dicithak taun 1601.

Sadurungé abad kaping-19, sebutan 'Nordik' utawa 'Lor' kerep dipigunakaké kanggo nyebut Eropah Lor amarga nyakup negara-negara Nordik, Rusia Eropah, negara Baltik (wektu kuwi Livonia lan Courland) lan Greenland.

Ing jaman-jaman wiwitan, nalika Éropah dikuwasani déning wilayah Mediterania (kaya Imperium Romawi), kabèh sing ora dumunung cedhak segara diarani Éropah Lor, klebu Jerman, Negara Hilir, lan Austria. Sebutan iki kerep dipigunakaké nganti dina iki kanggo sawetara kontèks, kaya bab Renaisans Lor. Ing abad tengahan, sebutan (Ultima) Thule dipigunakaké kanggo nyebut panggonan semi-mistik ing pucuk lor bawana kuwi.

Eropah Lor:
Negara Jembar
(km²)
Cacahing pedunung
(1 Juli, perkiraan 2002)
Kapadhetan pedunung
(per km²)
Ibukutha
Flag of Åland.svg Åland (Finlandia) 1,552 26,008 16.8 Mariehamn
Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya 244,820 61,100,835 244.2 London
Flag of Denmark.svg Denmark 43,094 5,368,854 124.6 Kopenhagen
Flag of Estonia.svg Estonia 45,226 1,415,681 31.3 Tallinn
Flag of the Faroe Islands.svg Kapuloan Faroe (Denmark) 1,399 46,011 32.9 Tórshavn
Flag of Finland.svg Finlandia 336,593 5,157,537 15.3 Helsinki
Flag of Guernsey.svg Guernsey 78 64,587 828.0 St Peter Port
Flag of Ireland.svg Republik Irlandia 70,280 4,234,925 60.3 Dublin
Flag of Iceland.svg Islandia 103,000 307,261 2.7 Reykjavík
Flag of the Isle of Man.svg Pulo Man 572 73,873 129.1 Douglas
Flag of Jersey.svg Jersey 116 89,775 773.9 Saint Helier
Flag of Latvia.svg Latvia 64,589 2,366,515 36.6 Riga
Flag of Lithuania.svg Lituania 65,200 3,601,138 55.2 Vilnius
Flag of Norway.svg Norwegia 324,220 4,525,116 14.0 Oslo
Flag of Norway.svg Kapuloan Svalbard lan Jan Mayen (Norwegia) 62,049 2,868 0.046 Longyearbyen
Flag of Sweden.svg Swedia 449,964 9,090,113 19.7 Stockholm
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éropah_Lor&oldid=840259"