Asia Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Asia Wétan iku sub-wewengkon Asia.Jembaré watara 6.640.000 km², utawa 15 persèn saka bawana mau.

Nagara-nagara sing dumunung ing Asia Wétan:

Nagara-nagara ing ngisor iki uga kadhangkala dianggep péranganing Asia Wétan gumantung marang cara deleng pulitik:

Luwih saka 1.500 yuta jiwa, utawa watara 40 persèn sing ndunungi Asia lan saprapat sing ndunungi donya manggon ing Asia Wétan. Wewengkon iki minangka salah siji wewengkon paling padhet ing donya. Kapadhetan sing ndunungi Asia Wétan, 230 per km², padha karo kaping limané rata-rata donya.

Sajarah Asia Wétan, lan uga sawetara péranganing Asia Kidul Wétan, akèh kadayan déningCina. Umpamané, kabèh nagara-nagara Asia Wétan migunakaké aksara Cina ing sawetara wektu sajeroning sajarahé. Laladan Cina, Jepang, lan Koréa duwé sistem tulisan sing gegandhèngan, lan bebarengan disebut CJK utawa CJKV kajaba Vietnam.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]