Asia Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Asia Wétan iku sub-wewengkon Asia.Jembaré watara 6.640.000 km², utawa 15 persen saka bawana kasebut.

Nagara-nagara sing dumunung ing Asia Wétan:

Nagara-nagara ing ngisor iki uga kadhangkala dianggep minangka bagéan saka Asia Wétan gumantung marang cara deleng pulitik:

Luwih saka 1.500 yuta jiwa, utawa watara 40 persen padunung Asia lan saprapat padunung donya manggon ing Asia Wétan. Wewengkon iki minangka salah siji wewengkon paling padhet ing donya. Kapadhetan padunung Asia Wétan, 230 per km², padha karo kaping limané rata-rata donya.

Sajarah Asia Wétan, lan uga sawetara bagéan saka Asia Kidul Wétan, akèh dipengaruhi déningCina. Umpamané, kabèh nagara-nagara Asia Wétan migunakaké aksara Cina ing sawetara wektu jroning sajarahé. Laladan Cina, Jepang, lan Koréa nduwèni sistem tulisan sing gegandhèngan, lan bebarengan disebut CJK utawa CJKV kajaba Vietnam.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asia_Wétan&oldid=1052796"