Tibet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Tibet: བོད་རང་སྐྱོང་ལྗོངས་
Bod-rang-skyong-ljongs
Basa Tionghoa: 西藏自治区
Xīzàng Zìzhìqū
Cekakan: 藏 (pinyin: Zàng)
[[Image:|Tibet ditandai di peta ini]]
Asal jeneng -
Tipe administrasi Dhaérah otonomi
Ibu kutha Lhasa
Kutha paling gedhé Lhasa
Sekretaris PKT Yang Chuantang
Gubernur Jampa Phuntsok
Wilayah 1,228,400 km² (ka-2)
Populasi (Tahun)
 - Kepadatan
2,740,000 (ka-31)
2.2/km² (ka-31)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 21.15 milyar (ka-31)
CNY 7720 (ka-25)
Suku-suku utama (2000) Tibet - 93%
Han - 6%
Hui - 0.3%
Monpa - 0.3%
Gunggung kutha 7
Gunggung kabupatèn 73
Gunggung kecamatan
(31 Desember 2004)
692
ISO 3166-2 CN-54
Situs web resmi:
Tibet in China (undisputed + other de-facto hatched) (+all claims hatched).svg
Istana Potala
Gendéra Tibet sing ditepungaké déning Dalai Lama ka-13 nalika taun 1912. Dipigunakaké nalika pamaréntahan sauntara Tibet ing Dharamsala, gendéra iki dilarang ing Cina amarga dianggep simbol separatisme

Tibet (basa Tibet: བོད་, Bod, dilafazkan miturut dialèk Lhasa; Hanzi : 西藏, pinyin: XIzang) iku provinsi saka Républik Rakyat Cina, sing arupa Dhaérah Otonomi Khusus RRC sing uga diwènèhi jeneng déning Cina Xizang, sing ana ing pagunungan Himalaya sing asring ditélakaké minangka puncak donya, wewatesan karo Nepal, Bhutan lan India sarta Xinjiang, Qinghai lan Sichuan ing Cina. Mayoritas pedunungé agamané Buddha, kanthi Lhasa minangka ibu kuthané. Mataun-taun kepungkur, sadurungé dibukak déning Cina, Tibet arupa dhaérah sing ditélakaké nyimpen misteri kanggo para petualang, ngèlingi wektu iku ora kabèh petualang bisa mlebu dhaérah iku lan arupa wilayah katutup, kayadéné Mekkah lan Madinah ing Arab Saudi sing mung dileboni déning wong Islam.


Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Templat:Provinsi RRC

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tibet&oldid=823015"