Samudra Donya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Peta animasi Samudra donya
Limang samudra ing donya

Samudra Donya, utawa samudra global iku sistem samudra ing donya kang kagandhèng dadi siji wujud lapisan hidrosfir bumi.

Manunggaling samudra ing donya, kanthi sesambungan kanthi bébas (relatif) ing antarané, iku wigati banget tumrap oséanografi.[1] Bisané, tlatah iki dipérang dadi sawetara samudra sing dipisahaké déning bawana lan wujud oséanografis liyané: pamérangan iki ya iku Samudra Atlantik, Samudra Arktik (kadhangkala dianggep segara ing Samudra Atlantik), Samudra Hindia, Samudra Pasifik, lan Samudra Kidul (kadhangkala dianggep mung pérangan kidul saka Samudra Atlantik, Hindia, lan Pasifik). Sabanjuré, tlatah iki dipérang dadi segara-segara sing luwih cilik.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Spilhaus, Athelstan F. 1942 (Jul.). "Maps of the whole world ocean." Geographical Review (American Geographical Society). Vol. 32 (3): pp. 431-5.