Éropah Kulon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pangertèn umum Éropah Kulon sawisé Perang Donya II lan ing mangsa Perang Dingin.

Éropah Kulon jroning pagertèn sing paling umum ya iku konsep pulitik kang muncul lan dianggo samangsa Perang Dingin. Tapel watesé kawangun ing pungkasan Perang Donya II, lan dumadi saka nagara-nagara sing ora dikuwasani déning tentara Uni Soviet lan ora dikuwasani déning rezim komunis. Éropah Kulon iki béda karo Éropah Wétan luwih amarga ékonomi lan pulitik tinimbang geografi.

Ing mangsa saiki, istilah Éropah Kulon luwih tumuju marang babagan ékonomi tinimbang pulitik lan geografi. Konsep Éropah Kulon iki luwih dihubungaké karo konsèp dhémokrasi liberal, kapitalisme, lan Uni Éropah. Nagara-nagara anggotané nduwèni kabudayan Kulon, lan hubungan ékonomi lan pulitik sing baik karo Amérika Lor, Amérika Kidul, lan Oséania.

Jroning pangertèn liyané, Éropah Kulon uga minangka subbagéan saka Éropah sing luwih cilik saka pambagéan pulitik tradisionalé. Éropah Kulon sing didhefinisèkaké déning PBB ya iku nagara-nagara ing ngisor iki:

Pembagian Éropah sing diatur PBB:      Éropah Lor      Éropah Kulon      Éropah Wétan      Éropah Kidul

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éropah_Kulon&oldid=965527"