Luksemburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Luxembourg)
Grand-Duché de Luxembourg
Großherzogtum Luxemburg
Groussherzogtum Lëtzebuerg
Pitakaning Luksemburg
Flag
Motto: Mir wëlle bleiwe wat mir sinn
(Luksemburg: "Kita péngin tetep ana ing endi kaya saiki")
Anthem: Ons Heemecht
Location of Luksemburg
Capital
and largest city
Luksemburg
Official languagesPrancis, Jerman, Luksemburg1
GovernmentKeadipatian
Kemerdekaan
• Water (%)
mèh ora ana
Population
• 2005 estimate
468.571 (162)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$28,91 milyar (94)
• Per capita
US$87.955 (1)
CurrencyEuro 2 (EUR)
Time zoneUTC+1
• Summer (DST)
UTC+2
Calling code352
Internet TLD.lu
1. Bahasa Luksemburg iku basa de jure wiwit 1984. 2. Valuta sadurungé 1999 iku Franc Luksemburg.

Kadipatèn Luksemburg iku nagara cilik ing Éropa sing ora nduwé segara lan kakurung dharatan. Nagara iki wewatesan karo Bèlgi ing sisih kulon, karo Jerman ing sisih wétan lan karo Prancis ing sisih kidul. Kutha krajan nagara iki Luksemburg. Sing ndunungi ora nganti setengah yuta.

 Uni Éropah Cithakan:Éropa