Éropah Kidul

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Éropah Kidul utawa kadhangkala diarani Éropah Mediterania iku pérangan tlatah ing bawana Éropah. Ora ana wedharan kang bisa njlèntrèhaké istilah kasebut gumantung faktor geografi, budaya, basa utawa sajarah sing ana ing tlatah kasebut. Wis disetujoni yèn Spanyol, Portugal, Italia lan Yunani, luwih umum nagara-nagara Mediterania ing bawana Éropah, iku bagéan saka Éropah Kidul. Prancis Kidul lan Turki Kulon uga dilebokaké jroning tlatah iki.

Sacara geografi, Éropah Kidul minangka setengah saka dharatan Éropah. Tegesé relatif, tanpa wates sing ditetepaké. Pagunungan Alpen lan Massif Tengah minangka tapel wates fisik antara Italia lan Prancis lan Éropah sakabèhané.

Makna sacara geopulitik Perserikatan Bangsa-Bangsa[besut | besut sumber]

Nagara-nagara Éropah Kidul miturut panglompokan PBB.

Organisasi Perserikatan Bangsa-Bangsa nglompokaké nagara-nagara jroning klompok wewengkon. 'Éropah Kidul, kaya sing dinyatakaké déning Perserikatan Bangsa-Bangsa (sub-wewengkon miturut PBB), nyakup nagara lan teritori:

Peta ini menampilkan wewengkon Éropah dalam iklim Mediterania.

Daftar nagara[besut | besut sumber]

Senadyan ora ana makna sing tetep, teritori ing ngisor kerep dianggep dumunung ing Éropah Kidul:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éropah_Kidul&oldid=1053122"