Bulgari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Bulgaria)
Република България
Republika Balgariya
Gendéra Lambang nagara
Motto: Съединението прави силата
(Bulgaria: "Kesatuan ngasilaké kakuatan")
Antem: Mila Rodino
Kutha krajan
lan paling gedhé
Sofia
Basa resmi Bulgaria
Papréntahan Sistem parlementer
Kamardikaan
 •  Banyu (%) 0,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 7.928.901 (94)
 •  Cacah sirah 2001 7.932.984
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$66,11 miliar (65)
 •  Per kapita US$8.500 (69)
Valuta Lev (BGN)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 359
TLD Internèt .bg

Bulgari iku nagara ing Éropah Kidul-Wétan ing Balkan. Kutha krajané ya iku Sofia. Nagara iki ing sisih lor awatesan karo Rumania, ya iku sadawaning Kali Donau. Ing sisih kulon wewatesan karo Serbia lan Makedonia, sisih kidul karo Yunani lan Turki. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pesisir karo Segara Ireng. Nagara iki nduwé padunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Taun 1987, Bulgari Kapérang dadi 9 propinsi. Wiwit taun 1999, Bulgari kapérang dadi 28 oblast (о́бласт). Saben oblast dijenengké miturut kutha krajané

Uga delengen[besut | besut sumber]

Peta Bulgari

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Uni Éropah