Bulgaria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Република България
Republika Balgariya
Motto: Съединението прави силата
(Bulgaria: "Kesatuan ngasilaké kakuatan")
Lagu kabangsanMila Rodino
Ibu kutha
and largest city
Sofia
Basa resmi Bulgaria
Pamaréntahan Sistem parlementer
Kamardikaan
 -  Banyu (%) 0,3%
Pedunung
 -  2006 estimate 7.928.901 (94)
 -  2001 census 7.932.984
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$66,11 miliar (65)
 -  Per capita US$8.500 (69)
Valuta Lev (BGN)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 359
Internet TLD .bg

Bulgaria iku nagara ing Éropah Kidul-Wétan ing Balkan. Kutha krajané ya iku Sofia. Nagara iki ing sisih lor awatesan karo Rumania, ya iku sadawaning Kali Donau. Ing sisih kulon wewatesan karo Serbia lan Makedonia, sisih kidul karo Yunani lan Turki. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pesisir karo Segara Ireng. Nagara iki nduwé padunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Taun 1987, Bulgaria Kapérang dadi 9 propinsi. Wiwit taun 1999, Bulgaria kapérang dadi 28 oblast (о́бласт). Saben oblast dijenengké miturut kutha krajané

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Peta Bulgaria

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Bulgaria ing Wikivoyage

Cithakan:Uni Éropah

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Bulgaria ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bulgaria&oldid=1025784"