Bulgaria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Република България
Republika Balgariya
Motto: Съединението прави силата
(Bulgaria: "Kesatuan ngasilaké kakuatan")
Lagu kabangsanMila Rodino
Ibu kutha
and largest city
Sofia
Basa resmi Bulgaria
Pamaréntahan Sistem parlementer
Kamardikaan
 -  Banyu (%) 0,3%
Pedunung
 -  2006 estimate 7.928.901 (94)
 -  2001 census 7.932.984
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$66,11 miliar (65)
 -  Per capita US$8.500 (69)
Valuta Lev (BGN)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 359
Internet TLD .bg

Bulgaria iku sawijining negara ing Eropah Kidul-Wétan ing Balkan. Ibu kuthané yaiku Sofia. Negara iki ing sisih lor awatesan karo Rumania, yakuwi sadawaning Kali Donau. Ing sisih kulon wewatesan karo Serbia lan Makedonia, sisih kidul karo Yunani lan Turki. Banjur ing sisih wétan negara iki nduwé pesisir karo Segara Ireng. Negara iki nduwé pedunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Taun 1987, Bulgaria Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun 1999, Bulgaria kapérang dadi 28 oblast (о́бласт). Saben oblast dijenengké miturut ibu kuthané

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Peta Bulgaria

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Bulgaria ing Wikivoyage

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Bulgaria ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bulgaria&oldid=816002"