Kaukasus

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kaukasus

Kaukasus utawa Kaukasia iku tlatah ing Éropah Wétan lan Asia Kulon ig antarané Segara Ireng lan Segara Kaspia sing klebu Pagunungan Kaukasus lan laladan-laladan cendhèk liyané. Kaukasus kadhangkala dianggep minangka bagéyan saka Asia Tengah.

Puncak paling dhuwur ing tlatah Kaukasus ya iku Elbrus (5.642m), sing uga dianggep minangka gunung paling dhuwur ing Éropah.

Nagara-nagara mardika sing klebu tlatah Kaukasus ya iku Rusia (Distrik Kaukasus Lor), Georgia, Armenia lan Azerbaijan. Wewengkon gedhé non-independen ing Kaukasus antara liya Ossetia, Chechnya, Ingushetia lan Dagestan. Kaukasus iku laladan sing nduwèni manéka warna linguistik lan budaya kang paling jembar ing donya.

Bagian kidul Kaukasus dikenal minangka Transkaukasus.

Kedadéyan wigati:

Jroning mitologi Yunani, Kaukasus utawa Kaukasos iku pilar pendhukung donya. Prometheus diranté ing kana déning Zeus.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaukasus&oldid=1029806"