Kaokasus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kaukasus)
Kaokasus

Kaokasus utawa Kaukasia iku tlatah ing Éropah Wétan lan Asia Kulon ing antarané Segara Ireng lan Segara Kaspi sing kalebu Pagunungan Kaokasus lan laladan-laladan cendhèk liyané. Kaokasus kadhangkala dianggep minangka bagéyan saka Asia Tengah.

Gigir ing tlatah Kaokasus ya iku Elbrus (5.642m), sing uga dianggep minangka gunung paling dhuwur ing Éropah.

Nagara-nagara mardika sing klebu tlatah Kaokasus ya iku Rusia (Distrik Kaokasus Lor), Georgia, Armenia lan Azerbaijan. Wewengkon gedhé sing isih kebawah praja ing Kaokasus antara liya Ossetia, Chechnya, Ingushetia lan Dagestan. Kaokasus iku laladan sing nduwèni manéka warna linguistik lan budaya kang paling jembar ing donya.

Sisih kidul Kaokasus diarani TransKaokasus.

Kedadéyan wigati:

Jroning mitologi Yunani, Kaokasus utawa Kaukasos iku sing nyemari donya. Prometheus diranté ing kana déning Zeus.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaokasus&oldid=1095921"