Linguistik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Linguistik iku ngèlmu sing nyinaoni basa. Dadi linguistik uga bisa diarani "Ngèlmu basa". Sanadyan linguistik iku ngèlmu basa, nanging ngèlmu iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn ngèlmu basa iku ngèlmu méta. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé. Linguistik nyinaoni sipat-sipate basa awit saka pocapan nganti tulisan.

Linguistik iku duwé manéka warna cabang, kaya ta:

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial