Linguistik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basawidya iku kawruh sing nyinaoni basa. Dadi basawidya uga bisa diarani "kawruh basa". Sanadyan basawidya iku kawruh basa, nanging kawruh iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn kawruh basa iku kawruh méta. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé. Basawidya nyinaoni sipat-sipate basa awit saka pocapan nganti tulisan.

Basawidya iku duwé manéka warna cabang, kaya ta:

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial