Linguistik

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Linguistik iku ngèlmu sing nyinaoni basa. Dadi linguistik uga bisa diarani "Ngèlmu basa". Sanadyan linguistik iku ngèlmu basa, ananging ngèlmu iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn ngèlmu basa iku ngèlmu méta. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé. Linguistik nyinaoni sipat-sipate basa awit saka pocapan nganti tulisan.

Linguistik iku duwé maneka warna cabang, kayata:

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Linguistik&oldid=927426"