Fonologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Urut-urutan lèlewatan suwara ing manungsa

Fonologi (saka basa Yunani: φωνή, phōnḗ, "swara, uni" lan λόγος, lógos, "tembung, wicara, bahan diskusi") menika salah sawijining bidang linguistik ingkang nyinaoni sistèm fonèm-fonèm ing sajroning sawijining basa minangka perangan kang mbedakake makna. Fonologi menika sinebat ugi widyaswara.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fonologi&oldid=839764"