Kaokasus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaokasus

Kaokasus utawa Kaukasia iku tlatah ing Éropah Wétan lan Asia Kulon ing antarané Segara Ireng lan Segara Kaspi sing kalebu Pagunungan Kaokasus lan laladan-laladan cendhèk liyané. Kaokasus kadhangkala dianggep péranganing Asia Tengah.

Gigir ing tlatah Kaokasus ya iku Elbrus (5.642m), sing uga dianggep gunung paling dhuwur ing Éropah.

Nagara-nagara mardika sing kalebu tlatah Kaokasus ya iku Ruslan (Distrik Kaokasus Lor), Georgia, Armenia lan Azerbaijan. Wewengkon gedhé sing isih kebawah praja ing Kaokasus antarané Ossetia, Chechnya, Ingushetia lan Dagestan. Kaokasus iku laladan sing duwé manéka warna linguistik lan budaya kang paling jembar ing donya.

Sisih kidul Kaokasus diarani TransKaokasus.

Kedadéyan wigati:

Sajeroning mitologi Yunani, Kaokasus utawa Kaukasos iku sing nyemari donya. Prometheus diranté ing kana déning Zeus.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]