Chèchnya

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Chechnya)
Chechen Republic (Inggris)
Чеченская Республика (Rusia)
Нохчийн Республика (Chechen)
Motto: 
Ibu kutha
and largest city
Grozny
43°19′N 45°42′E / 43.317°L 45.700°W / 43.317; 45.700
Basa resmi Rusia, Chechnya
Pedunung
 -  2002 estimate 1,103,686
Chechnya03.png

Républik Chechnya (basa Rusia: Чеченская Республика; basa Chechnya: Нохчийн Республика/Noxçiyn Respublika), utawa mung Chechnya (basa Rusia: Чечня, basa Chechnya: Нохчичьо/Noxçiyçö), Chechnia utawa Chechenia, iku konstituèn Federasi Rusia.

Lokasi Chechnya ing péta Kaukasus

Wewatesan karo Stavropol Krai ing lor-kulon, republik Dagestan ing lor-wétan lan wétan, Georgia ing sisih kidul, lan republik Ingushetia lan Ossetia Lor ing sisih kulon, Chechnya dumunung ing pagunungan Kaukasus lor. Kutha krajané ya iku Grozny.

Sawisé runtuh Uni Sovyèt, saklompok pambrontak Chechnya nyatakaké minangka pamaréntah sing sah, ngumumaké parlemèn anyar, lan mroklamasèkaké kamardikan minangka Républik Chechnya Ichkeria. Nganti taun 2004, kamardikan iki ora diakoni déning siji-sijia nagara. Dhéklarasi kasebut wis nyebabaké konflik karo Rusia.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Chèchnya ing Wikimedia Commons.


Pamérangan Administratif Rusia Bendera Rusia
Subyek Federal Rusia
Republik Adygeya | Altai | Bashkortostan | Buryatia | Chechnya | Chuvashia | Dagestan | Ingushetia | Kabardino-Balkaria | Karelia | Khakassia | Komi | Kalmykia | Karachay-Cherkessia | Mari El | Mordovia | Ossetia Utara-Alania | Sakha | Tatarstan | Tuva | Udmurtia
Krai Altai | Kamchatka³ | Khabarovsk | Krasnodar | Krasnoyarsk | Perm | Primorsky | Stavropol
Oblast Amur | Arkhangelsk | Astrakhan | Belgorod | Bryansk | Chelyabinsk | Chita¹ | Irkutsk² | Ivanovo | Kaliningrad | Kaluga | Kemerovo | Kirov | Kostroma | Kurgan | Kursk | Leningrad | Lipetsk | Magadan | Moskwa | Murmansk | Nizhny Novgorod | Novgorod | Novosibirsk | Omsk | Orenburg | Oryol | Penza | Pskov | Rostov | Ryazan | Sakhalin | Samara | Saratov | Smolensk | Sverdlovsk | Tambov | Tomsk | Tver | Tula | Tyumen | Ulyanovsk | Vladimir | Volgograd | Vologda | Voronezh | Yaroslavl | (Kamchatka
Kutha Federal Moskwa | St. Petersburg
Oblast otonom Yahudi/Birobidzhan
Okrug otonom Aga Buryatia¹ | Chukotka | Khantia-Mansia | Nenetsia | Ust-Orda Buryatia² | Yamalia | (Koryakia)³ | (Permyakia)
1. Tanggal 1 Maret 2008, Oblast Chita lan Aga Buryatia bakal digabungaké karo Krai Zabaykalsky.

2. Tanggal 1 Januari 2008, Okrug Buryat Ust-Orda bakal digabungaké karo Oblast Irkutsk.
3. Tanggal 1 Juli 2007, Oblast Kamchatka lan Okrug Otonom Koryakia digabung menyang Krai Kamchatka.

  • . Jeneng ing sajroning tandha kurung saiki wis ora ana manèh (digabung karo liyané)
Dhistrik Federal
Pusat | Selatan | Barat Laut | Timur Jauh | Siberia | Ural | Privolzhsky (Volga)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chèchnya&oldid=1052634"