Semenanjung Arab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Semenanjung Arab

Semenanjung Arab utawa Jazirah Arab kuwi sawijining jazirah (semenanjung gedhé) ing Asia Kidul-kulon ana ing simpangan antarané Afrika lan Asia.

Tapel wates pesisir jazirah iki yakuwi: ing sisih kidul-kulon Segara Abang lan Teluk Aqabah; ing kidul-wétan Segara Arab; lan ing sisih wétan-lor Teluk Oman lan Teluk Persia. Sacara pulitik, Jazirah Arab dumadi saka negara-negara iki:

Sacara geologi, tlatah iki luwih bener disebut Anak Bawana Arab sebab nduwèni plat tektonik dhéwé, yakuwi Plat Arab.

Negara Arab Saudi amèh nyakup kabèh tlatah Jazirah Arab. Racaké, pedunung jazirah iki manggon ing Arab Saudi lan Yaman. Jazirah iki ngandhut akèh lenga patra lan minangka panggonan kutha suci Islam, Mekkah lan Madinah, kaloroné ing negara Arab Saudi. Uni Emirat Arab lan Qatar minangka panggonan stasiun televisi a bahasa Arab utama kayadéné Al-Jazeera.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Semenanjung_Arab&oldid=820575"