Krikil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Watu krikil (ukuran serpihan kira-kira 4 cm)

Krikil iku watu cilik-cilik, biasané arpa watu granit sing dipecah-pecah dadi cilik-cilik. Ukuran krikil umumé antara 2 mm nganti 75 mm.

Krikil kerep dianggo ing pembangunan badan dalan, lan minangka bahan campuran kanggo mrodhuksi beton.

Jinis[sunting | sunting sumber]

Ana sawetara jinis watu krikil sing dikenal, antara liya:

  • Krikil tepi
  • Krikil pantai
  • Cadhas teluk
  • Cadhas tumbukan
  • Krikil tumbukan
  • Krikil murni
  • Krikil sisa
  • Krikil Piemonte
  • Krikil gunung
  • Krikil kali
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krikil&oldid=833521"