Krikil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Watu krikil (ukuran serpihan kira-kira 4 cm)

Krikil iku watu cilik-cilik, biyasané arpa watu granit sing dipecah-pecah dadi cilik-cilik. Ukuran krikil lumrahé antara 2 mm nganti 75 mm.

Krikil kerep dianggo ing pangyasa badan dalan, lan minangka bahan campuran kanggo mrodhuksi beton.

Jinis[besut | besut sumber]

Ana sawetara jinis watu krikil sing kaloka, antarané:

  • Krikil tepi
  • Krikil pasisir
  • Cadhas lempongan
  • Cadhas tumbukan
  • Krikil tumbukan
  • Krikil murni
  • Krikil sisa
  • Krikil Piemonte
  • Krikil gunung
  • Krikil kali