Bahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bahan utawa material iku dat utawa barang sing dianggo gawé sadéngah barang. Istilah bahan kadhangkala uga dianggo nyebut barang sing awujud kain. Saliyané iku bahan uga ngarujuk marang lebon saka sawijining prosès prodhuksi.

Material tèhnik[besut | besut sumber]

Material tèhnik iku jinis material sing akèh dianggo sajeroning prosès rekayasa lan indhustri. Material tèhnik diklompokaké dadi 6 golongan, antara liyané:

  1. Logam : waja, wesi cor, titanium, logam padhuan, lll
  2. Polimèr : polietilan, polipropilen, polikarbonat, lll
  3. Karèt : isopren, neopren, karèt alam, lll
  4. Kaca : kaca soda, kaca silika, kaca borosilikat
  5. Keramik : alumina, karbida silikon, nitrida silikon lll
  6. Hibrida : komposit, sandwich, foam

Sipat-sipat bahan[besut | besut sumber]

  1. Sipat mekanikal, kalebu kakuwatan tarik lan tekan, elastisitaselastisitas, kakuwatan kejut, lll
  2. Sipat termal, kalebu konduktivitas panas, temperatur makarya maksimum, koefisien ekspansi termal, difusivitas termal, lll
  3. Sipat listrik lan magnetik, kalebu konduktivitas listrik, dielektrika, magnetisasi, lll
  4. Sipat optik, kalebu refraktivitas, reflektivitas, absostif, lll
  5. Sipat kimia, kalebu korosifitas, oksidasi, ketahanan marang sinar ultraviolet, lll

Sawetara material wigati[besut | besut sumber]

Dhaptar pustaka[besut | besut sumber]

  • Ashby, Michael; Shercliff, Hugh; Cebon, David (2007), " Materials - Engineering, Science, Processing and Design", Elsevier ISBN 0-7506-8391-0

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Bahan ing KamusWiki.