Balung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Balung utawa kerangka iku panopang awak manungsa. Tanpa balung, mesthi awak kita ora bisa ngadeg. Balung wiwit dumadi wiwit bayi sajeroning kandhutan, lumangsung terus nganti dekade kaloro sajeroning susunan kang tumata.

Tuwuhing balung[besut | besut sumber]

Tuwuhing balung nganti pepak dumadi ing umur kurang luwih 30 taun. Sawisé iku ana uga owah-owahan kang karan remodelling. Balung minangka reservoir gedhé dhéwé tumrap kalsium lan phosphate. 99% kalsium ana ing (1000 gram) saka cacahing kalsium ing awak, déné phosphate sajeroning balung nganti 90% saka phosphate sajeroning awak.

Jinis balung[besut | besut sumber]

Saka wanguné, balung bisa dipérang dadi: balung pipa (kaya balung hasta lan tibia), balung pipih (kaya balung iga, balung dhadha), lan balung cendhak (balung-balung tlapak tangan, ugel-ugel tangan).

Saka panyusuné balung bisa dibédakaké minangka:

Uga delengen[besut | besut sumber]