Plastik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Plastik

Plastik ya iku kumpulan zat organik kang stabil ing suhu biyasa. Ananging bisa malih bentuké nganggo kalor utawa tekanan, amarga plastik iki carané nggawé plastis.[1] Plastik uga nduwéni teges bahan sintetis kang nduwéni macem-macem werna.[1] Plastik uga kena digawé jungkat, dompét, ember.[1] Plastik diasilaké saka produk polimérisasi sintetik utawa semi sintetik.[1] Plastik dibentuk saka kondénsasi organik utawa penambahan polimer lan bisa uga zat liyané kanggo ningkataké hasil.[1]

Gendul Plastik[besut | besut sumber]

Ing ngisoré gendul plastik ana simbol panah telu kang mbentuk segitelu. Kang luwih wigati ora segitelu kang kasusun saka panah ananging angka cilik ing tengah-tengah utawa sanjeroné segitelu panah iku.[2] Angka-angka iku diarani sistem kodhe idéntifikasi resin kang digawé nalika taun 1988.[2] Kang nggawé sistem kodhe iki ya iku The Society of the Plastics Industry utawa kang diarani SPI.[2] Sistem kodé resin iki nglompokaké gendul plastik kang ditemokaké ing limbah rumah tangga miturut kandungan resin.[2] Sistem kode iki dikembangaké kanggo nyukupi kabutuhan kang nyediakaké jasa daur ulang lan menéhi konsisténsi lan kaseragaman sistem ing manufaktur plastik kang bisa dipraktékaké ing internasional.[2]

Daur ulang[besut | besut sumber]

Plastik bisa didaur ulang lan digawé barang-barang kang aji.[2] Plastik bisa dianggo nggawé kerajinan tangan lan kena uga diolah dadi barang liyané.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Chatetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)artikata.com http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plastik&action=edit(dipunundhuh tanggal 5 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)majarimagazine.com(dipunundhuh tanggal 5 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plastik&oldid=965780"