Suhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Banyu bisa arubah wujud dadi atos utawa beku nalika ing suhu 0° Celsius (ing gambar iki suhu udara -17° C)

Suhu iku nunjukake drajat panas wangunpiranti utawa piranti. uga bisa kasimpulake minangka suhu dhuwur kang duwé wangun piranti, saya dhuwur suhu kang ana ing saubengé. Sacara mikroskopisMikroskopis, suhu nunjukake ènergi kang duwé wujud getaran wangun piranti utawa piranti. Saben atom sajeroning wangun pirantin dhuweni sifar obah, kaya ta bisa obah kang ana ing pangonan asebab getaran kang asring karana suhu saya dhuwur. Saya dhuwur ènergi atom-atom panyusun wujud piranti, uga bisa disimpulake saya dhuwur suhu kang ana ing piranti kasebut.

Wujud termometer[besut | besut sumber]

Wujud termometer kaya ta: