Suhu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Banyu bisa arubah wujud dadi atos utawa beku nalika ing suhu 0° Celsius (ing gambar iki suhu udara -17° C)

Suhu iku nunjukake drajat panas wangunpiranti utawa alat. uga bisa kasimpulake minangka suhu dhuwur kang nduwèni wangun piranti, saya dhuwur suhu kang ana ing sakubengé. Sacara mikroskopisMikroskopis, suhu nunjukake energi kang nduwèni wujud getaran wangun piranti utawa alat. Saben atom jroning wangun pirantin dhuweni sifar obah, kayata bisa obah kang ana ing pangonan asebab getaran kang asring karana suhu saya dhuwur. Saya dhuwur energi atom-atom panyusun wujud piranti, uga bisa disimpulake saya dhuwur suhu kang ana ing piranti kasebut.

Wujud termometer[besut | besut sumber]

Wujud termometer kayata:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suhu&oldid=983863"