Suhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Banyu bisa arubah wujud dadi atos utawa beku nalika ing suhu 0° Celsius (ing gambar iki suhu udara -17° C)

Suhu iku nunjukake drajat [[panas] wangun piranti. Uga bisa kasimpulake minangka suhu dhuwur kang duwé wangun piranti, saya dhuwur suhu kang ana ing saubengé. Sacara Mikroskopis, suhu nunjukake ènergi kang duwé wujud getaran wangun piranti utawa piranti. Saben atom sajeroning wangun piranti ndhuweni sifat obah, kaya ta bisa obah kang ana ing pangonan asebab getaran kang asring amarga suhu saya dhuwur. Saya dhuwur ènergi atom-atom panyusun wujud piranti, uga bisa disimpulake saya dhuwur suhu kang ana ing piranti mau.

Wujud termometer[besut | besut sumber]

Wujud termometer kaya ta: