Tangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tangan
Human-Hands-Front-Back.jpg
Tangan sisih tengen
Handskelett.png
sinar-X tangan manungsa
Rincian
Venadorsal venous network of hand
SarafUlnar, median, radial nerves
Pengenal
LatinManus
MeSHD006225
TA98A01.1.00.025
TA2148
FMA9712
Terminologi anatomi

Tangan iku pérangan awak ing ujung lengen. Sapérangan gedhé manungsa duwé loro tangan, lumrahé kanthi papat driji lan siji jempol. Pérangan njero tangan iku tlapak tangan. Yèn driji-driji ditekuk, tangan bakal mbentuk siji kepelan. Saliyané manungsa, akèh jinis kéwan sing duwé tangan, mligi saka golongan primata. Driji iku ana lima yaiku, jempol, driji panuding, driji tengah, driji manis, lan driji kelingking.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Tupaia javanica, Homo sapiens