Tangan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wrist and hand deeper palmar dissection-numbers.svg

Tangan iku bagéan awak ing ujung lengen. Sebagéan gedhé manungsa nduwèni loro tangan, biasané kanthi papat driji lan siji jempol. Bagéan njero tangan iku tlapak tangan. Yèn driji-driji ditekuk, tangan bakal mbentuk sawijining kepelan. Saliyané manungsa, akèh jinis kéwan sing nduwèni tangan, utamané saka klompok primata. Driji kuwi ana lima yaiku, jempol, driji panuding, driji tengah, driji manis, lan driji kelingking.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Tupaia javanica, Homo sapiens
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Tangan ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tangan&oldid=822625"