Pupu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Otot pupu/wètis manungsa

Pupu (basa Indonésia: paha) sajeroning manungsa iku laladan antara pelvis lan bokong karo dhengkul. Sacara anatomis, pupu iku péranganing suthang ngisor. Balung tunggal kang nyusun pupu ingaran femur kang kandel banget lan kuwat amarga dhuwuré pérangan balung korteks-é. Balung iki minangka sambungan ball and socket ing pinggul lan sambungan condylar ing dhengkul.