Pupu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Otot pupu/wètis manungsa

Pupu (basa Indonésia: paha) jroning manungsa iku laladan antara pelvis lan bokong karo dhengkul. Sacara anatomis, pupu iku bagéan saka tungkai ngisor. Balung tunggal sing nyusun pupu disebut femur sing kandel banget lan kuwat amarga dhuwuré bagéan balung korteks-é. Balung iki mbentuk sambungan ball and socket ing pinggul lan sambungan condylar ing dhengkul.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pupu&oldid=1018479"