Tungkai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tungkai gegremet

Tungkai iku péranganing awak tambahan (extremites) ing sato kéwan (lan uga ing manungsa), kang obah ing dharatan lan racaké kanggo piranti pindhah panggonan. Istilah sadina-dina tumrap tungkai nyakup tangan, sikil, utawa swiwi, gumantung fungsiné. Tungkai racaké ana sepasang. Tungkai kang mligi dianggo pindhah panggonan (lokomosi) biyasa diarani sikil. Tungkai kang dianggo njupuk samubarang diarani tangan, déné tungkai kang dipigunakaké kanggo pindhah panggonan liwat udara ("mabur") diarani swiwi.