Tungkai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tungkai srangga

Tungkai iku péranganing awak tambahan (extremites) ing sato kéwan (lan uga ing manungsa), sing obah ing dharatan lan racaké kanggo piranti pindhah panggonan. Istilah sadina-dina tumrap tungkai nyakup tangan, sikil, utawa swiwi, gumantung fungsiné. Tungkai racaké ana sepasang. Tungkai sing mligi dianggo pindhah panggonan (lokomosi) biyasa diarani sikil. Tungkai sing dianggo njupuk samubarang diarani tangan, déné tungkai sing dipigunakaké kanggo pindhah panggonan liwat udara ("mabur") diarani swiwi.