Tungkai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tungkai gegremet

Tungkai (basa Jawa: suthang; lumrahé gegremet, tumrap manungsa kalebu tembung kasar) iku péranganing awak tambahan (extremites) ing sato kéwan (lan uga ing manungsa), kang obah ing dharatan lan racaké kanggo piranti pindhah panggonan. Istilah sadina-dina tumrap tungkai nyakup tangan, sikil, utawa swiwi, gumantung fungsiné. Tungkai racaké ana sapasang. Tungkai kang mligi dianggo pindhah panggonan (lokomosi) biyasa diarani sikil. Tungkai kang dianggo njupuk samubarang diarani tangan, déné tungkai kang dipigunakaké kanggo pindhah panggonan liwat udara ("mabur") diarani swiwi.