Suthang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Tungkai)
Jump to navigation Jump to search
Suthang gegremet

Suthang iku péranganing awak tambahan ing sato kéwan (lan uga ing manungsa), kang obah ing dharatan lan racaké kanggo piranti pindhah panggonan. Istilah sadina-dina tumrap suthang nyakup tangan, sikil, utawa swiwi, gumantung fungsiné. Suthang racaké ana sapasang. Suthang kang mligi dianggo pindhah panggonan (lokomosi) biyasa diarani sikil. Suthang kang dianggo njupuk samubarang diarani tangan, déné suthang kang dipigunakaké kanggo pindhah panggonan ("mabur") diarani swiwi.